Cadeautips voor fotografen

Het kopen van een leuk en origineel cadeau is altijd lastig. Je wilt tenslotte je uiterste best doen om dat perfecte cadeau te vinden en vervolgens te geven. Vaak baseer je een cadeau op basis van iemand zijn voorkeuren en interesses. Heb je een fotografe als vriendin of in de familie die je graag een origineel cadeau wilt geven? Dan heb ik een aantal cadeautips voor fotografen van je. Iedere fotograaf wordt er blij van, het is origineel en als je het krijgt heb je er ook echt iets aan. Benieuwd naar mijn cadeautips voor fotografen? Lees dan hieronder verder voor de beste tips.

1. Een mooie camerariem als cadeautip voor fotografen

Een unieke handgemaakte leren camerariem. Geloof mij: iedere fotograaf wordt blij van een mooie camerariem. De standaard riem die namelijk bij de camera zit, ziet er alles behalve mooi uit. Bij Canon zit er een riem bij met zwart en rood, ja niet heel mooi. Ik kreeg voor mijn 21ste verjaardag een leren camerariem van LEER&ZO van mijn beste vriendin. Zij kon het niet langer aanzien dat ik zo’n mooie camera heb in combinatie met een hele lelijke riem. Het is een stevige camerariem, iets dat ook wel moet bij mijn zware Canon EOS 5D Mark IV camera, met een panter printje. Ik ben echt helemaal verliefd op de riem en gebruik hem nog steeds met veel liefde. Zie de foto hieronder hoe de riem eruit ziet.

Camerariem cadeau geven

2. Fotografie boek cadeau geven

Fotografie boek cadeau geven

Als fotograaf ben je natuurlijk ook ondernemer. Jouw foto’s promoten zich niet vanzelf. Actief zijn op social media, een goed portfolio hebben en jezelf onder de aandacht brengen is belangrijk. Een boek kan soms net even die extra inspiratie en creativiteit geven om er een succes van te maken. Een fotografie boek ontvangen met handige tips is daarom een heel origineel en handig cadeau. Als fotograaf wil jij je tenslotte blijven ontwikkelen en groeien in je skills. Hieronder vind je een lijstje van de in mijn ogen beste fotografie boeken.

3. Fotografie cursus

Geef je een (verjaardag) cadeau aan een startende of nog hobby fotograaf? Dan kan een basiscursus fotografie cadeau geven ook heel waardevol zijn. Het kan soms namelijk heel lastig zijn om jezelf alles aan te leren. Als de struggle daarin op een gegeven moment zo groot is dan kun je het plezier in het fotograferen snel verliezen. Ik heb daarom een NIET – technische basiscursus fotografie ontwikkeld voor hobby of startende fotografen die graag een volgende stap willen zetten in hun fotografie. Via hier kun je meer informatie lezen over deze cursus.

fotografie cursus

4. Polaroid camera

Mijn valkuil is misschien dat ik val voor het superleuke uiterlijk van de Fujifilm Instax mini 11 en de vorm er van. Alleen geef toe; ze zijn toch ook superleuk? Je verwacht het misschien niet alleen deze kleine, schattige en leuke camera maakt ook nog eens hele mooie foto’s. Vooral leuk om als herinnering te bewaren in een boek of aan een bewaarrek. Ze zijn in allerlei verschillende kleurtjes te verkrijgen. Ik ben dus helemaal verliefd op de roze en lila variant. Ook superleuk om als fotoprop te gebruiken tijdens fotoshoots, maar natuurlijk ook om zelf foto’s mee te gaan maken op een niet geheel digitale manier. Let wel op dat je speciaal Instant fotopapier moet gebruiken om ook foto’s te kunnen maken. Het is niet als een spiegelreflex dat je met een kabeltje de foto’s op je computer zet. Let daar dus wel op, want zonder speciaal fotopapier kun je niks.

5. Fotografische muurdecoratie

cadeautips voor fotografen
Image from: Desenio

Iedere fotograaf is dol op mooie beelden en natuurlijk foto’s. Iets moois voor aan de muur is daarom een perfect cadeau om te geven. Ik ben zelf heel erg fan van de muurdecoratie van Desenio. Je vindt er stijlvolle wanddecoratie en posters die de nieuwste interieur trends weerspiegelen – altijd tegen goede prijzen en van hoge kwaliteit. Vaak zie je een combinatie terugkomen van fotografie posters en illustraties.

Daarnaast is Desenio een FSC®-gecertificeerd bedrijf, wat betekent dat de bomen die worden gebruikt bij de productie van posters worden geoogst op een verantwoordelijke manier, wat milieu-, sociale- en economische voordelen geeft voor alle betrokkenen. Iets waar ik zelf een enorme voorstander van ben. Neem vooral eens een kijkje bij hun fotowanden voor in huis. You will like it!

Je weet nu de leukste en meest originele cadeautips voor fotografen. Ik ben heel benieuwd naar jouw favoriete cadeautip. Let me know in de reacties.

Cadeautips voor fotografen

4 augustus 2021

De wereld een stukje mooier maken, fotografen, ondernemen en herinneringen sparen. That's me!

Celina Kats

dit vind je misschien ook leuk

comments

COMMENTS

PLAATS JOUW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *