5 personal branding tips die je succes garanderen

Met de juiste personal branding tips ben ik enorm gegroeid. Als persoon, maar zeer zeker met mijn onderneming. Voordat ik mijn personal branding tips met je deel, beginnen we bij het begin. Jij bent jij. Tevens ben jij ook jouw merk. Met personal branding is het daarom de kunst om jezelf als merk te presenteren aan anderen. Klinkt dat vreemd? Dat begrijp ik heel goed. Wellicht vind je het wel een beetje eng of juist ongemakkelijk om jezelf en als je merk te presenteren aan de buitenwereld.

Om je de voordelen van personal branding in te laten zien die gaan zorgen voor succes heb ik 5 personal branding tips voor je. Benieuwd? Je leest ze hieronder.

1: Authenticiteit is het beste merk 

Om het beste uit je merk en jezelf te halen is het allerbelangrijkste om bij jezelf te blijven. Doe je daarom nooit anders voor, aangezien je dan mensen aan zult trekken die niet bij jou en je merk passen. Door jezelf te zijn trek je ook jouw ideale klant aan. Als je dingen doet waar je enthousiast over bent en veel liefde in stopt zal je dat altijd terugzien. Dit is daarom op stipt mijn nummer 1 tip. 

Neem daarom echt goed de tijd om de vraag waar jij energie van krijgt te beantwoorden. Op social media ben ik bijvoorbeeld compleet mijzelf. Hoe ik dat deel met anderen? Ik type social media berichten, zoals ik het op dat moment in mijn hoofd heb. Wat ik denk of hoe ik iets zou zeggen zo letterlijk type ik het ook. Op die manier lijkt het tijdens het lezen net alsof ik echt tegen jou of een ander praat. Naast dat zet ik stories ook actief in. Mensen zien in een story mijn lichaamshouding en horen mij praten. Niemand praat en doet namelijk hetzelfde als ik. Dat maakt mij authentiek en onderscheidend.

personal branding tips

2: Duidelijke beeldtaal 

Doordat ik personal branding fotograaf voor vrouwelijke ondernemers ben weet ik heel goed waar ik op moet letten qua beeldmateriaal. Een mooie mix van beeldmateriaal is super belangrijk. Zeker op social media. Ik bied daarom voor vrouwelijke ondernemers diverse personal branding fotoshoot pakketten aan. Met de juiste en passende foto’s kun je een verhaal nog sterker en beter onderbouwen. 

Variatie in beeldmateriaal zorgt ervoor dat je anderen kunt blijven inspireren. Echter is een duidelijke en passende (fotografie) stijl om jouw personal brand te versterken ook belangrijk. Mensen gaan je dan herkennen aan de hand van foto’s. Wees ook niet bang om jezelf te laten zien. Mensen doen graag zaken met mensen. Laat jezelf daarom regelmatig zien. Met mijn Business Babe fotoshoot pakket kunnen we authentieke beelden van jou en daarmee je merk maken. Zo kun jij je echt als jezelf presenteren. Je zult al snel merken dat foto’s van jezelf goed scoren op social media en mensen het extra leuk vinden om het verhaal bij de foto te lezen. 

3: Werk voor een ideale klant 

personal branding stappenplan

Als je het leest klinkt het misschien heel idealistisch en onwerkelijk. Werken voor één bepaald persoon of doelgroep, oftewel een ideale klant. Het belangrijkste om te onthouden is: je bent geen merk voor de hele wereld. En ik begrijp het; ik ben zelf een pleaser, wil iedereen tevreden houden en had vaak moeite om nee te zeggen. Wat mij dat bracht? Een hoop ellende, stress, onzekerheid en negativiteit. Geloof mij, dat wil je echt niet.

Als jij je personal branding heel goed voor ogen hebt, het uitstraalt, laat zien en als het ware ademt dan ga je succes boeken. Stel jezelf daarom de vraag: bij welke groep wil ik bekend staan als expert in mijn vakgebied? Bij mij is dat een vrouwelijke ondernemer die wil investeren in haarzelf en onderneming om te groeien. Tevens is het heel erg belangrijk om je te verdiepen in een ideale klant. Bedenk wat jij voor een ander kunt betekenen en welk probleem je oplost. Je verkoopt namelijk een oplossing voor een probleem dat een ander heeft.
Als je daar op weet in te spelen zal iemand zich sneller aan je binden. 

4: Socializen 

Ik houd van praten, heb daarom niet snel mijn mond dicht (dat kunnen mensen in mijn omgeving beamen) en wil altijd verhalen van anderen horen. De interactie aangaan met anderen is voor mij daarom geen probleem. Alleen zoals ik al eerder zei ben ik dat en niet jij. Echter wil ik wel graag de voordelen met je delen van socializen met anderen. Hoe eng die stap naar het eerste contact met een (nog) onbekend persoon is, het is een hele belangrijke stap. Een eerste indruk is niet voor niets belangrijk. 

Er komt een stuk persoonlijkheid en gunfactor bij kijken. Om te beginnen wil je graag een band opbouwen met een (ideale) klant. Denk daarom eens na hoe een vriendschap met een vriendin of vriend is ontstaan. Door met elkaar te praten, vragen te stellen, interesse tonen en elkaar daardoor beter te leren kennen ontstaat er een vriendschap. En wie gun je veel? Juist, je vrienden. Je waardeert ze, neemt dingen van ze aan en gunt ze iets moois of successen. Zo werkt het eigenlijk ook bij personal branding. Jij als persoon en daarmee jouw merk worden als het ware vrienden met mensen waar je graag mee samen wilt werken of door omringt wilt worden. 

tips voor een sterk personal brand

Dat geldt andersom ook. Mensen willen graag zaken met jou doen of een product van je kopen als ze een bepaalde connectie met je hebben. Die krijgen ze met je door te socializen. Reageer daarom via social media niet alleen op iemand zijn bericht met een like of hartje, maar ga een gesprek aan. Door bijvoorbeeld te reageren op een story of toon oprechte interesse. Door te gaan socializen zul je in contact komen met potentiële klanten. En dat betekent: succes boeken.

5: Laat je talent zien  

tips voor sterk personal brand

Ik hoop dat je al iets hebt gehad aan de 4 bovenstaande tips. Tip 5 mag echter echt niet ontbreken in het lijstje. Met personal branding laat je jezelf zien en bind je op een natuurlijke manier, namelijk als jezelf, mensen en potentiële klanten aan je. Heel goed en belangrijk, maar je wilt natuurlijk ook succes en sales behalen. Wees daarom niet bang om jezelf neer te zetten als een expert. Wees daarin ook niet bang om tips te delen met anderen of sales in te zetten. Je hebt tenslotte geen concurrentie als je jezelf bent, niemand is zoals jij. 

Het niet hebben over je dienst of product is namelijk super zonde. Het hoeft niet de overhand te hebben bij ieder verhaal dat je vertelt, maar laat je talent wel zien. Laat zien dat je een expert bent in je vakgebied, verstand hebt van hetgeen dat je doet, mensen kunt inspireren en het belangrijkste: een probleem bij een ander weg kunt nemen. Daar komt tenslotte heel wat talent bij kijken. Praat er over, deel een succesverhaal, laat je interviewen, zorg voor publicatie en wees gewoon niet te bang en onzeker. 

Personal branding tips zelf toepassen

Met bovenstaande 5 personal branding tips weet ik zeker dat je succes gaat behalen met je onderneming. Belangrijkste is natuurlijk wel om het ook echt toe te gaan passen en vooral te doen. Ik kan je in elk geval helpen met personal branding fotografie door ervoor te zorgen dat authentieke beelden hebt om jezelf en je merk professioneel te delen. Je mag daarom vrijblijvend contact met mij opnemen voor de mogelijkheden! 

Personal branding tips

25 april 2021

De wereld een stukje mooier maken, fotografen, ondernemen en herinneringen sparen. That's me!

Celina Kats

dit vind je misschien ook leuk

comments

COMMENTS

PLAATS JOUW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *